hoe dat te doen een schone installatie van Windows 10, de gemakkelijke manier

De Windows 10 upgrade proces sleept oude bestanden, instellingen en programma’s van uw vorige Windows-systeem om uw nieuwe. Als u een geheel nieuw systeem willen, hoewel, je hebt een paar opties.

Dit is vooral handig als u een nieuwe Windows 10-pc hebt gekocht en het bevat de fabrikant geïnstalleerde bloatware die u niet wilt. Of, moet u een schone installatie op een computer zonder een bestaande Windows-systeem na het installeren van een nieuwe harde schijf. Natuurlijk, zult u missen op de goede vooraf geïnstalleerde apps, zoals de gratis dvd-speler programma dat wordt geleverd met een groot aantal pc’s. U kunt echter altijd VLC installeren om DVD-weergave te krijgen of gebruik maken van een van de meer volledige functionaliteit van Windows Media Center alternatieven.

Voorheen Microsoft gedwongen gebruikers om te upgraden naar Windows 10 voordat ze konden beginnen fris en een schone installatie-die hinderlijk ingewikkeld en tijdrovend was. Nu, dingen zijn veel gemakkelijker, omdat je Windows 10 met een Windows 7, 8 of 8.1 sleutel kan activeren.

De klassieke methode voor het uitvoeren van een schone installatie is nog steeds onze go-to-optie met Windows 10. U hoeft alleen maar te downloaden en installatie media, hetzij op een dvd of een flash drive, en installeer het vanaf daar.

Download de Windows 10 media creatie tool van Microsoft. Deze tool zal het downloaden van de juiste Windows 10 installatiebestanden voor uw systeem, en helpen u een installatie DVD of flash drive te creëren. Start it up en selecteer de “Create installatie media voor een andere PC” optie om de installatie media te maken.

Zorg ervoor dat u het juiste type installatie media voor het exemplaar van Windows 10 die is goedgekeurd voor uw PC te selecteren – Windows 10 Home of Professional. (Als u “Windows 10” is de enige optie, kunt u veilig gebruiken en het zal detecteren welke versie je wilt.) U moet er ook voor kiezen uw taal en kiezen of u de 32-bits of 64-bits versie van Windows wilt hier. De meeste mensen zullen de 64-bits versie wilt, maar je kunt de installatie media die beide zijn opgenomen en als het installatieprogramma zal automatisch de meest geschikte selecteren als je het gebruikt om Windows op een computer te installeren.

Installeer Windows 10 uit de installatie media zoals je zou een ander besturingssysteem. Start de computer met de USB-stick of DVD geplaatst en opstarten vanaf dat apparaat. Dit kan betekenen dat u een instelling wijzigt in het BIOS, toegang krijgen tot een opstartmenu, of gebruik maken van de “Gebruik een apparaat” optie in de geavanceerde opstartopties op een moderne Windows 8 of 10 apparaat dat UEFI firmware plaats van de traditionele BIOS omvat. Selecteer “Install Now” zodra de Windows installer wordt gestart.

Vervolgens zul je de activatie scherm te zien. Wat je hier doet, hangt af van uw situatie

De tweede situatie werkt vanwege de manier waarop Windows 10 activeert pc’s. Wanneer u installeren en activeren Windows 10 op een systeem voor de eerste keer, de installateur bevestigt dat u een “legitieme Windows” systeem is geïnstalleerd en registreert uw hardware met de servers van Microsoft. Daarna moet je niet hoeft te die sleutel opnieuw in te voeren op dezelfde PC-Microsoft herkent de hardware de volgende keer dat u Windows 10 op die machine te installeren, te bevestigen het is geregistreerd, en zichzelf automatisch te activeren.

Ga door het setup-proces normaal totdat u het “Welk type installatie wilt u?” -scherm. Selecteer de optie “Custom” om ervoor te zorgen dat u het uitvoeren van een schone installatie en niet een upgrade te installeren.

Partitioneren van uw systeem rijden zoals jij dat wilt. Als je gewoon een enkele Windows-partitie, kunt u het installatieprogramma om het overschrijven te vertellen. Als u veel partities, kon je ze allemaal te verwijderen en vertel Windows 10 om zich in de niet-toegewezen ruimte te installeren.

Nadat u inlogt op uw nieuwe, netjes geïnstalleerde Windows 10-systeem, moet het zichzelf automatisch geactiveerd nadat u verbinding met het internet.

Om te verzekeren dat ze correct geactiveerd, opent u het menu Start en klik op Instellingen. Klik op de update & Security-knop, en ga naar het tabblad “Activering”.

Controleer of u “Windows is geactiveerd” hier. Let ook op de editie van Windows 10 die u hebt geïnstalleerd – zowel Windows 10 Huis of Windows 10 Pro. De meeste mensen zullen de uitgave van het Huis ontvangen als onderdeel van de gratis upgrade van 7 of 8, maar u zult Windows 10 Pro als je eerder een Professional-editie van Windows 7 of 8 is geïnstalleerd.

Als we Windows 10 Pro opnieuw geïnstalleerd op onze computer, het onmiddellijk geactiveerd. Maar als Microsoft’s activering servers overbelast zijn, dus het kan enige tijd duren voordat uw systeem activeert. Als het niet is geactiveerd, kunt u informatie zie hier die u kunnen helpen activeren.

Sommige mensen melden dat u meerdere malen opnieuw op te starten, terwijl anderen gewoon hebben gewacht. De volgende opdracht kan een activeringscode dwingen op te treden als het niet automatisch gebeurt nadat u de bovenstaande stappen. Open eerst een beheerder Command Prompt door met de rechtermuisknop te klikken op de knop Start of te drukken op Windows-toets + X en het selecteren Opdrachtprompt (Admin). Typ de volgende opdracht en druk op Enter

slmgr.vbs / ato

Veel mensen melden dat u deze opdracht meerdere keren draaien. Als u een foutmelding te zien, probeer het opnieuw opstarten en runnen van het weer, wachten en voer het opnieuw, of gewoon wachten en laat Windows automatisch geactiveerd. Microsoft-servers kunnen overbelast op het moment dat je probeert te activeren.

Als u al naar Windows 10 hebt geüpgraded en willen een nieuwe installatie, is er een eenvoudiger methode. U kunt de reset-functie gebruiken om uw Windows 10-systeem terugzetten naar een nieuwe staat. Als u Windows 10 zelf geïnstalleerd, moet dit je een frisse Windows-systeem te geven in een mum van tijd.

Er zijn enkele restricties echter: deze methode is niet ideaal voor elke situatie. Als u een computer met Windows 10 werd gekocht, bijvoorbeeld, zal dit waarschijnlijk terug te brengen van de bloatware die bij uw Windows 10-pc kwam. (Er is een manier om dit, maar we hebben nog om het te testen onszelf.)

Daarnaast hebben sommige mensen gemeld dat het niet een systeem van corruptie, in welk geval u zou willen uitvoeren van een echt schone installatie met behulp van Option One boven zal bevestigen.

Als u uw Windows 10-pc resetten, open de app Instellingen, selecteert u Update & security, selecteer Recovery en klik op de “slag” knop onder Reset deze PC. Selecteer “Verwijder alles.” Dit zal veeg al uw bestanden, dus zorg ervoor dat je back-ups.

gratis upgrade aanbod van Microsoft is afhankelijk van de hardware van je pc, zodat het niet goed kan activeren als je hebt geswapt hardware op je PC. Mogelijk moet u Microsoft bellen en voltooi de telefoon activeringsproces, uit te leggen wat er gebeurd is, als je de hardware van de PC’s veranderde na gebruik te maken van het aanbod. De telefoon steunlijn kan u een activeringscode die u zal toestaan ​​om Windows 10 te activeren, zelfs als het niet automatisch wordt geactiveerd. Echter, moet u wellicht aanvullende informatie te verstrekken.

Technisch gezien zijn de vrije Windows 10 upgrade (en OEM kopieën van Windows en vooraf geïnstalleerde versies van Windows 10) niet moeten worden overgebracht naar een afzonderlijke PC. Maar vaak, de telefoon activeringsproces laat je het toch doet, dus het is het proberen waard.

Afbeelding Credit: Brett Morrison op Flickr

Hoe zou ik Windows 10 installeren om al mijn computers in mijn werk (40 + computers)? Op dit moment hebben we Vista, Windows 7 en Windows 8.1-computers. De Vista-machines zullen dus worden gesloopt geen zorgen te maken over hen.

Ten eerste, wilt u waarschijnlijk wachten een maand of zo om te zien hoe de publieke release speelt uit voor iedereen anders. Geef ze een kans om uit te schudden bugs.

Daarna moet het (relatief) triviaal voor een twee-man team (of zelfs één persoon) om gewoon de reguliere upgrade proces op elke machine te laten draaien in de loop van een paar nachten.

Als je wilt doen een schone installatie op elke computer in plaats daarvan, die een beetje meer werk zou vereisen. Op zijn minst, moet u in een stap toe te voegen voor back-up gebruikersprofielen en gegevens op elke computer (en het herstellen van die gegevens na de installatie).

Buiten dat, het proces hangt af van wat (eventuele) bijzondere mechanismen op zijn plaats gezet door Microsoft om bulk gratis upgrades voor bedrijven te vergemakkelijken. Als er geen zijn, zult u meer of minder te verwerken van het artikel volgen op elke computer.

Het lijkt veel, maar opnieuw moet het relatief weinig moeite voor een of twee techs om dit voor 40-50 pc’s te doen in de loop van een paar nachten zijn. U wilt om klein te beginnen, als een half dozijn of zo op die eerste nacht, om een ​​idee te krijgen hoe het proces werkt en zien of er waren geen knelpunten u vergat aan te gaan in uw procedure. Daarna moet een dozijn of meer per nacht zeer uitvoerbaar zijn – vooral als er twee mensen aan gewerkt.

Dankzij @Jacob_Zinicola – lijkt me een goed plan !!

Eenvoudig genoeg, vind ik het niet erg gaan rond om elk werkstation en ze upgraden naar Windows 10. Ik zal een soort van back-up in plaats orde te hebben om hun profiel na te herstellen. Dus deze gratis Windows 10 aanbod is niet beschikbaar voor Windows 7,8 en 8.1 Enterprise – is dit waar?

Ik las dit in een artikel, maar het artikel is een paar maanden geleden geschreven.

Dus deze gratis Windows 10 aanbod is niet beschikbaar voor Windows 7,8 en 8.1 Enterprise – is dit waar?

Het hangt er van af.

Klanten van Windows 7 of 8.1 Enterprise onder een actieve Software Assurance (SA) contract met Microsoft hebben recht op Windows 10 Enterprise te verkrijgen onder de bestaande voorwaarden, net als bij vorige versies van Windows. Enterprise klanten wier SA overeenkomst is verlopen of onder een volumelicentie die geen upgrade rechten heeft, … niet het recht hebben om vrij te upgraden naar Windows 10

Ik installeerde enkel Win10 RTM een paar weken geleden. Vanwege dit, zou ik liever niet een schone installatie. Enig idee wanneer de onderstaande stappen zou werken?

1) Afbeelding huidige Win10 RTM install2) Installeer schoon Win8.1 en activate3) Run Win10 upgrade binnen Win8.1 hardware hash / KEY4 genereren) Restore Win10 RTM image5) opnieuw activeren Win10

Zou het systeem herkent de dongle / hash na het herstellen?

Ik installeerde enkel Win10 RTM een paar weken geleden. Vanwege dit, zou ik liever niet een schone installatie. Enig idee wanneer de onderstaande stappen zou werken?

Is uw RTM build al geactiveerd? Als dat zo is, je bent klaar. Er is geen noodzaak om te gaan door dat proces. Als het niet, dan wat je suggereert klinkt redelijk.

Van wat ik lees, iedereen die een upgrade-installatie deed op de Insider-programma heeft al hun computer geregistreerd bij Microsoft Activation-server. Er is geen noodzaak om opnieuw te installeren alleen maar om Windows te activeren, want dat was de eerste keer dat u een upgrade-installatie heeft gedaan.

Aan de andere kant, als je nog nooit een upgrade gedaan, en je installeerde een Insider te bouwen naar een schoon systeem, dan zou je moeten gaan door het proces dat u zojuist beschreven.

Hallo allemaal, ik dacht dat dit was een groot artikel. Wilde geven wat ik dacht was grappig, maar eng tegelijk. Ik downloadde en werd met behulp van de Windows 10 media creatie tool die werkte niet. Hier is de screenshot van de fout;. Vensters 10 setup.jpg1000x563 205 KB

Uit het artikel

gratis upgrade aanbod van Microsoft is afhankelijk van de hardware van je pc, dus het kan niet goed te activeren als je hebt geswapt hardware in uw PC

Is dit echt waar? Van wat ik heb gelezen, zal Windows 10 activering te verbinden met uw apparaat-ID, niet met de hardware.

Dit gebeurt ook als u uitvoert 32-bits Windows en proberen om de 64-bit-upgrade niet installeren (of vice versa)

@dbugdan

Waardeer dat. Ik rende het hulpprogramma opnieuw na het ontvangen van die boodschap en voltooide prima. Te veel koffie denk ik. Dacht dat het was hilarisch …

Ik had problemen om een ​​Tien schone installatie te activeren. Dezelfde Win8 machine werd met succes opgewaardeerd en geactiveerd Ten eerder op de dag. Ik gebruikte de Windows Media Creator ISO om dit te doen gewoon door het uitvoeren van setup van Win8. Uiteindelijk heb ik het herstellen Win8 en vervolgens installeren van Tien via Windows Update en het geactiveerd prima. Dan vernieuwd I met “niet te houden persoonlijke bestanden” om een ​​schone installatie voor nu en dingen die lijkt te werken prima. Niet mijn methode om een ​​schone voorkeur te installeren en ik wil het hele proces opnieuw uit te voeren zonder herladen Win8 in de toekomst.

Uit het artikel

gratis upgrade aanbod van Microsoft is afhankelijk van de hardware van je pc, dus het kan niet goed te activeren als je hebt geswapt hardware in uw PC

Is dit echt waar? Van wat ik heb gelezen, zal Windows 10 activering te verbinden met uw apparaat-ID, niet met de hardware.

Dit deel verwart me ook. Windows 8 pc’s hebben de licentiesleutel ingebouwd, maar hoe zit het met het doen van een verse installatie van een Windows 7 PC? Zal Windows 10 activeren op dezelfde manier, en zo ja, hoe? Of zal ik moeten invoeren mijn Windows 7 licentiesleutel te bevestigen dat het in aanmerking komen voor de gratis upgrade naar Win 10?

Ik gebruikte een van de generieke / publieke sleutels toen ik de RTM geïnstalleerd. Het geactiveerd dan is dat prima.

Mijn enige zorg is de laatste stap. Hoe kan ik dwingen een re-activering, zodat Windows maakt gebruik van mijn hardware sleutel als ik het al hebt geactiveerd met de generieke sleutel?

Ik weet niet wat te doen nu, ik probeerde mijn vriend’s Windows 7 te upgraden naar Windows 10, maar het sluit af op 25% bij het installeren en herstelt windows 7 onmiddellijk. Ik heb gelezen in andere websites die ik moet een installatie media te maken om dat probleem te voorkomen, maar dan zal ik niet de sleutel, omdat ik nooit naar Windows 10 te installeren op het eerste … Om een ​​of andere reden mijn college’s DreamSpark pagina isn ‘t ons te laten ieder product dat op dit moment, dus ik kan geen vergunning krijgen van daar ook niet …

Bij het upgraden van mijn laptop naar Windows 10 Pro (64-bit), kwam ik over deze keurige kleine truc online voor het vinden van uw Windows-productcode …

Plak deze in Kladblok

Stel WshShell = CreateObject ( “WScript.Shell”) MsgBox ConvertToKey (WshShell.RegRead ( “HKLM \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ DigitalProductID”))

Functie ConvertToKey (Key) Const KeyOffset = 52i = 28Chars = “BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789” DoCur = 0x = 14DoCur = Cur * 256Cur = Key (x + KeyOffset) + CurKey (x + KeyOffset) = (Cur \ 24) En 255Cur = Cur Mod 24x = x -1Loop Terwijl x> = 0i = i -1KeyOutput = Mid (Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutputIf (((29 – i) Mod 6) = 0) en (i <> -1) Theni = i -1KeyOutput = “-” & KeyOutputEnd IfLoop Terwijl i> = 0ConvertToKey = KeyOutputEnd Functie

Sla als type “alle bestanden”, verander de naam in “productkey.vbs”, opslaan en openen.

Dit geeft u uw nieuwe Windows 10 product key, die je naar beneden kunt schrijven en op te slaan voor later gebruik. Mocht je ooit nodig hebt. Zoals bij het doen van een schone installatie.

Niet tenzij je wilt betalen M $ 200 $. Enige manier om een ​​schone installatie is een upgrade van FIRST, veeg de schijf en reinig installeren.

Ja, de steun rep beweerde dat er was geen manier om te bereiken van een schone installatie, aan een upgrade en suggereerde ik koop Windows 10 retail.

Ik was in staat om Windows 7. Microsoft “support” promisedd herstellen; call-backs, maar niet doen wat ze beloofd. Ik moest dit uit op; mijn eigen. Windows 10 moet als een beta-versie, voor de installatie worden gemarkeerd, alleen door opgeleide technici.

Ik wil alleen maar zeggen dank u voor het posten van dit artikel! Mijn harde schijf stierf een maand na het installeren van Windows 10, en ik dacht dat ik zat vast omdat ik niet een exemplaar van Windows 7, die kwam pas vooraf geïnstalleerd in mijn systeem.

Ik downloadde de Windows 10 ISO, volgde de aanwijzingen voor een nieuw te installeren op mijn harde schijf. Niet voor lang, Windows 10 geactiveerd zelf en ik ben terug in het bedrijfsleven.

Wil men een schone installatie van Windows 10 en activeren moeten zij een product aan te schaffen

Voor nu, zou dat alleen het geval als je aan het doen bent een schone installatie op een computer die niet met Windows 7 of 8.1.

Dit is waarschijnlijk iets dat Microsoft niet voorzien en is nu het sluiten van de maas in de wet op.

Waarom zou het doen van een schone installatie worden beschouwd als een “loop gat”? Mensen doen het al eeuwen, dus er is geen reden waarom het niet mag worden toegestaan ​​voor Windows 10.

Denk er eens over: heb je ofwel een Windows 7 of 8.1 machine -> je krijgt een upgrade gratis -> Als je eenmaal hebt opgewaardeerd, u beslist te doen een schone installatie, zodat u kunt beginnen vanaf nul. Het enige verschil is nu dat je een bare-bone Windows 10. Welke redenen zou Microsoft hebben voor het niet toestaan ​​dat?

Nu, ik heb geen idee waarom de jouwe niet zou worden geactiveerd, (heb je zorg ervoor dat u eerst een upgrade?), Maar ik weet zeker dat je niet nodig hebt om uw geld te verspillen aan een geheel nieuwe sleutel om een ​​schone installatie.

Hm. Dat lijkt vreemd. Als u wilt, kunt u deze plaatsen in de sectie Computer Hulp en we kunnen proberen om u te helpen.

Vele, vele mensen zijn gegaan door de “upgrade, vervolgens opnieuw te installeren op een veegde drive” ervaring, en het werkte. Ik heb het zelf gedaan – twee keer. Meer dan een paar mensen hebben Microsoft opgeroepen om hun activeringen vast na een schone installatie. Anderen hebben gebruikt tools waarmee u de sleutel uit het register te halen.

Misschien is de rep is verkeerd geïnformeerd. Misschien is het officiële beleid en de effectieve beleid zijn verschillend.

Heinlien’s Razor zegt iets als “niet toeschrijven aan kwaadwilligheid wat verklaard kan worden door domheid.”

Je weet niet dit is opzettelijk. Het is waarschijnlijker dat met alles, dit rep net een vergadering of in slaap viel in een overhaast trainingssessie.

Dat is een goede vraag. Ik gebruik MSDN toetsen op de meeste van mijn machines, hoewel de machine Ik ben op dit moment is het gebruik van een upgrade sleutel.

Laat me zien wat ik kan te weten komen.

Het blijkt dat, @raphoenix postte een VB Script om dit te doen voor eerdere versies van Windows. Eens kijken of het weer werkt ….

How to Find Your Lost Windows or Office Product Keys

Ik probeerde het gewoon en kreeg een sleutel die legit ziet, en twee verschillende systemen gaf me twee verschillende sleutels. Ik moet dit te testen op mijn thuis-pc’s met hun bekende toetsen om u te vertellen zeker.

‘Windows.old’, inderdaad. Ik krijg je punt en ik respecteer het. Voor mij is het beter om een ​​map dan om een ​​product key te kopen te verwijderen.

@geek Bedankt voor de update over het artikel, Lowell! Ik ga naar een bladwijzer, zeker .– P

Nou eigenlijk onze nieuwe redacteur @WhitsonGordon is degene die hem bijgewerkt. Ik heb net heropende het forum thread.

Nou, dan … bedankt voor de heropening van de draad, en dankzij @WhitsonGordon voor het bijwerken van het artikel. –P

Dit is het makkelijkst te begrijpen gids voor het installeren van Windows 10 die ik heb gezien.

Dank je.

UPDATE: OK, Microsoft tech was een idioot. U kunt Windows 10 te installeren zonder het upgraden en je kunt gebruik maken van een Windows 7 (of 8.1) te drukken. Het probleem dat ik had was, ik had een oude ISO-bestand. Je moet een ISO-bestand vrijgegeven nadat de 10586 november 2015 bouwen. Dat was toen ze de functie die gebruikers in staat stelde om te activeren met hun bestaande W7 of 8.1-toets toegevoegd. Ik heb niet het downloaden van een nieuwe ISO omdat er geen Pro opties gegeven, ik wist niet dat ze gestroomlijnd het proces en gaf minder keuzes – Windows 10 detecteert de versie die u gebruikt en wijst automatisch thuis of pro installeren.

Dus, een bevestiging aan de anderen hier zeggen dat werkt, je moet alleen de juiste ISO-bestand nodig. Het uiteindelijk werkte, krijgen de juiste (Pro) versie en geactiveerd.

Je moet een ISO-bestand vrijgegeven nadat de 10586 november 2015 bouwen. Dat was toen ze de functie die gebruikers in staat stelde om te activeren met hun bestaande W7 of 8.1-toets toegevoegd.

Ja, is kritisch. Het werkte alleen voor mij na de november release, opstarten vanaf een USB-stick die met Windows Media Tools.

Thanks @ckayte voor het melden van wat je gevonden. Het duurt een dorp …

Nou ik zal verbaasd zijn als het deed. Maar maak het idiot proof. Ik ben ziek. Dit stelt me ​​echt terug.

Nee, ik heb geen back-up.

Man, dat is verschrikkelijk, en het spijt me dat er met je gebeurd.

Het enige wat ik hoop dat je weg te nemen van dit is dat je nodig hebt om altijd een back-up van uw bestanden, als je gebruik maakt van een flash drive om uw werk in de klas op te slaan, moet u kopieën regelmatig te maken. Flash drives kunnen onbetrouwbaar zijn, en beschadigde flash drives zijn vrij normaal.

Ik hoop dat u door uw finale goed te krijgen, ik herinner me hoe het is om in die plek – ik moest opnieuw doen mijn onderzoek en re-brief termijn papier op het laatste moment, en het was ruw. Ik schreef tot op het laatst mogelijke moment, en ik uitgeprint het papier en nauwelijks maakte het naar de klas op tijd. Ik heb gezworen dat ik nooit laten dat weer gebeuren, en na het nemen van die laatste, heb ik een back-up routine om me te voorkomen dat in de toekomst het verliezen van meer bestanden.

De Hawaïaanse alfabet heeft slechts 18 letters en bestaat uit acht medeklinkers, vijf gewone klinkers en vijf klinkers met macrons.