hoe beter geheimen te organiseren met behulp van KeePass Password Manager

Internet-diensten van vandaag zijn sterk afhankelijk van tekstgebaseerde wachtwoorden voor gebruikersauthenticatie. De alomtegenwoordigheid van deze diensten in combinatie met de moeilijkheid van het onthouden van grote aantallen en symbolen van veilige wachtwoorden te verleiden gebruikers te hergebruiken eenvoudig, gemakkelijk om wachtwoorden op meerdere websites raden, het maken van hun rekeningen kwetsbaar.

We raden altijd aan dat u een password manager gebruiken – het stelt u in staat om niet alleen gebruik maken van sterke, ingewikkelde wachtwoorden die u niet hoeft te handmatig invoeren, maar maakt ook gebruik van unieke wachtwoorden voor online accounts eenvoudig.

KeePass is een gratis, open source password manager die u helpt om wachtwoorden te beheren op een veilige manier. U kunt al uw wachtwoorden in een database, die is vergrendeld met een master sleutel of een sleutel-bestand, of beide te zetten. Als u aan de slag, dan kunt u kijken op onze introductie gids naar Keepass.

Het aantal wachtwoorden van een gebruiker moet onthouden blijft toenemen, en de typische internetgebruiker wordt geschat op meer dan 20 verschillende online accounts te hebben. Als je blijft het toevoegen van meer accounts, zal uw wachtwoorden een beetje meer overweldigend te beheren krijgen. KeePass kunt u wachtwoorden te organiseren in groepen of labels. U kunt zoveel groepen toevoegen als u nodig hebt en gebruik ze om al uw logins in een willekeurige volgorde die zinvol zou zijn voor u te organiseren.

Om een ​​nieuwe groep te maken, selecteert u eerst in het deelvenster groep waar de groep moet gaan, ofwel de naam van de database of binnen een bestaande groep. Klik met de rechtermuisknop om het menu groep op te roepen en selecteer “Groep toevoegen.” Of klik op “Edit” van de top menu en selecteer “Groep toevoegen” van drop-down lijst.

Geef de groep een unieke naam, kiest u een pictogram voor de groep als u dat wilt en druk op “OK”. U kunt een vervaldatum voor de groep als je alleen wilt gebruiken voor een tijdelijke set van wachtwoorden. U kunt zelfs een notitie toe te voegen voor die groep in de “Notes Tab, ‘zodat je nog wat deze groep houdt of als er sprake is van instructies die moeten worden gevolgd bij het gebruik van wachtwoorden in het kader van een groep.

Groepen kunnen verder worden onderverdeeld in subgroepen in een boom-achtige organisatie. Om een ​​subgroep te creëren, met de rechtermuisknop op de gewenste groep en selecteer “Groep toevoegen.” Dat is nog een andere manier om uw wachtwoorden beter georganiseerd en gemakkelijker toegankelijk te houden. Nu alles wat je hoeft te doen is slepen en neerzetten alle items die u wilt opslaan in deze groep. Het wachtwoord items worden samengevoegd in de groepen zie je aan de linkerkant. Dus, afhankelijk van welke groep aan de linkerkant hebt geselecteerd, dan zal je de items in deze groep in de juiste weergave.

Naast het creëren van groepen van uw wachtwoorden, kunt u ook uw gegevens te taggen als favorieten. Selecteer de favoriet binnenkomst, klik met de rechtermuisknop op hen en klik op ‘Selected Inzendingen> Tag> Nieuwe tag toevoegen “en voer bijvoorbeeld’ Favorite.”

Om alle inzendingen die de de tag favoriet tonen, klikt u op de drie-toetsen werkbalkknop (rechts van het vergrootglas toolbar knop) en kies “Tag: Uw geselecteerde tag.” Ook deze opdracht is ook toegankelijk via het hoofdmenu “Bewerken > Toon reacties op Tag. ”

Laten we veronderstellen dat u alle inzendingen heeft gecodeerd, en nu u alle items met die tag te openen, terwijl het openen van de database. Om dit te bereiken, zullen we een trigger systeem te creëren. Ga naar ‘Extra> Triggers’ en klik op ‘Toevoegen’. Onder het venster “Eigenschappen” voer een naam als “Show tag bij het openen van een database ‘en klik op’ Volgende ‘.

In het tabblad ‘Evenementen’ voeg een evenement “geopende database file” en klik op ‘Volgende’.

In het tabblad ‘Acties’ klikt u op ‘Toevoegen> Itemweergave door tag “en onder de Tag gedeelte noteer de naam tag. Klik op “Finish” knop om succes te maken een trigger systeem. Sluit de database en zodra je ze weer opent je alle inzendingen te zien met uw favoriete tag. Vergeet niet om uw database opnieuw elke keer dat u wijzigingen aanbrengt op te slaan.

Zoals je merkt bij Keepass, kunt u records organiseren ofwel door ze in groepen of door ze tagging met labels. Er is een groot debat over de relatieve verdiensten van groepen vs. labels, maar de relatieve ervaring van het organiseren van informatie met beide groepen en labels verloop van tijd zal rijpen en begrijpelijk. Elk model heeft zijn eigen kracht en zwakte bij beoordeeld met betrekking tot de basisactiviteiten van personal information management (PIM), zoals het houden, organiseren en re-finding. Dus het is aan jou hoe je de inzendingen te organiseren. Kies degene die je het gevoel zinvol is, of wordt uw werk gedaan.

Na verloop van tijd, zult u waarschijnlijk een aantal accounts die u niet meer gebruikt. Selecteer een item uit de groep, klik met de rechtermuisknop en kies “wissen.” Zodra u bevestigt, wordt de vermelding worden verplaatst naar de “Prullenbak” groep. Uw wachtwoorden zijn er eigenlijk nog maar net aan het zicht onttrokken in een groep die je normaal niet zou controleren. Als u nog steeds wilt een vermelding te gebruiken dan gewoon slepen en neerzetten op de map groep. Als u zeker weet dat u niet langer dat item nodig hebt, verwijderen uit de prullenbak.

Het organiseren van uw gegevens in groepen of labels voldoende is als je net begonnen met het verzoek of ze wilt categoriseren afhankelijk van het soort en het belang zoals applicaties, web logins, website logins, logins voor shopping website, educatieve of entertainment websites, en spoedig.

Maar het is ook belangrijk om een ​​overzicht van een bepaald item te krijgen, zoals de oprichting tijd, de laatste wijziging datum en tags. De creatie tijd en de laatste wijziging datums zijn bijzonder belangrijk, want het geeft je een schatting van hoe lang je hebt gebruikt dat hetzelfde wachtwoord voor een account en wanneer u het hebt gemaakt.

KeePass kunt u regelen en kolommen te configureren volgens uw eigen wensen. Selecteer “View” in het bovenste menu en klik op “Configureren Kolommen.” Om te verbergen wachtwoorden selecteer “Password” en het vinkje schakelen “data verbergen met behulp van sterretjes.” Op dezelfde manier kunt u de procedure voor gebruikersnamen of gevoelige titels. Dit wordt aanbevolen als u van plan bent Keepass gebruiken in een openbare omgeving, zoals café of open office.

Er zijn veel velden beschikbaar voor kolommen – Standard veld, Aangepaste velden en Meer (Grootte in KB, Attachments tellen, Geschiedenis Graaf, Tags, vervaltijd, en URL Override). Als u kolommen herschikken, drag-and-drop de kolomkoppen in het hoofdvenster. Om inzendingen te sorteren op een veld, klikt u op de overeenkomstige kolomkop in het hoofdvenster.

KeePass is voorzien van een plug-in framework. Plugins kunnen bieden extra functionaliteit, zoals ondersteuning van meer bestandsformaten voor import / export, netwerk functionaliteiten, back-up functies, en nog veel meer. Om de plugin te installeren, download dan de plugin vanaf pagina auteur en pak het ZIP-bestand naar een map van uw keuze. Kopieer de uitgepakte plugin bestanden in de Keepass directory (waar de Keepass uitvoerbare bestand is) of een sub-directory van. Herstart Keepass om de nieuwe plug-in te laden.

Informatie wordt weergegeven in de kolom is voldoende voor basisbehoeften. Er zijn echter twee dingen die nog steeds vermist. “Kwaliteit van wachtwoorden” details en “favicon” van die bepaalde ingang ontbreken in de kolom. Password kwaliteit zal de sterkte van wachtwoorden in bits tonen en Favicon de esthetiek van het item te verhogen.

Vanaf het Keepass plugins pagina te downloaden van de Quality Column en Favicon Downloader plugins en installeren. U krijgt een nieuwe kolom met de naam als “Kwaliteit van wachtwoorden” in de lijst van kolomitems zien.

Favicon downloader zal de iconen uit websites te downloaden in je Keepass inzendingen, waardoor de data kijken esthetisch uniek. U kunt deze plugin gebruiken om Favicon te downloaden voor een afzonderlijke ingang, een hele groep, of een willekeurige selectie van de inzendingen. Om dit plugin werk vul de URL binnenkomst, klik met de rechtermuisknop en kies “Download Favicons.”

U kunt Keepass gebruiken voor andere gegevens die de veiligheid anders dan alleen online accounts, website, of het netwerk wachtwoorden nodig heeft. Het kan ook worden gebruikt voor het opslaan van software registratie sleutels en serienummer, portemonnee-inhoud, zoals credit / debit card, sofi-nummer, bankafschriften, beveiligde notities en andere details. Om ten volle te benutten Keepass voor dit doel ervoor te zorgen dat eventuele te houden van de groepen te scheiden, voeg een pictogram en nota’s voor gedetailleerde instructies.

Je weet wel, al die toepassingen die u hebt gekocht door de jaren heen, of al die multi-user licenties moet je bij te houden van uw bedrijf te houden? In plaats van die gegevens in een spreadsheet of willekeurige e-mailmappen u kunt ze veilig te houden in Keepass.

Laten we zeggen dat je gewoon een licentie van Windows 8 Pro gekocht. Maak een vermelding in de “Software Licentie” groep en de naam van de titel als “Windows 8 PRO” met link in de ‘URL-veld. “Sinds de licentie voor Windows is eeuwig, tenzij u wilt upgraden, is er geen noodzaak om het toe te voegen” Vervaldatum.”

Sommige software licenties zijn geldig voor een jaar. In dit geval kunt u een “Vervaldatum” in deze groep in te stellen. Wanneer deze datum is bereikt, wordt de invoer automatisch gemarkeerd als verlopen (met behulp van een rood kruis pictogram in het hoofdvenster en waaruit blijkt dat informatie met behulp van een doorgehaalde-out lettertype). Het item wordt niet verwijderd wanneer het verloopt. Met deze functie kom je te weten dat uw licentie is verlopen en is toe aan vernieuwing.

Ga nu naar “Tabblad Geavanceerd” en u zult twee secties te zien.

“Aangepast String velden” sectie kan een willekeurig bedrag van custom snaren. Om toe te voegen aan de nieuwe string veld op “Add.” Deze snaren kunnen alle informatie van uw keuze te houden, in dit geval zullen we het “Field Name” te zetten als licentie en ‘Veld Waarde “met registratie gegevens zoals naam, e-mailadres en product sleutel van Windows 8 Pro. Zoals gebruikelijk zal de string gegevens opgeslagen worden versleuteld in de database zoals alle andere inhoud van de database.

Het gedeelte “File Attachment” kunt u bestanden aan inzendingen. De bestanden worden in de database worden ingevoerd en wordt geassocieerd met de invoer. Bij het importeren van bestanden, is Keepass niet de originele bron bestand te verwijderen! Je nodig hebt om ze zelf te verwijderen, indien u dat wenst. Zoals gebruikelijk bestandsbijlagen worden versleuteld opgeslagen in de database.

Om het bestand als bijlage te importeren, klikt u op “Bevestig” en selecteer vervolgens “Bestand (en).” Een nieuw venster zal pop-up. Vanaf daar selecteert u de ontvangst exemplaar van Windows 8 Pro en klik op “OK.”

U kunt elk bestand in te voegen als bijlage, zij het een PDF-document van ontvangst, tekstbestand, en zelfs een screenshot. Later als je wilt om de bijlage te bekijken, dan is Keepass heeft zijn eigen interne viewer en het werkt met de gegevens in het hoofdgeheugen.

Als de bestandsindeling niet wordt ondersteund (bijv., PDF-bestand), dan Keepass haalt de gehechtheid aan een (EFS-gecodeerde) tijdelijk bestand en opent met behulp van de standaard applicatie. Na het afronden van het bekijken / bewerken, kunt u kiezen tussen het importeren dan wel wijzigingen aangebracht in het tijdelijke bestand weggooien. In ieder geval, Keepass verwijdert veilig het tijdelijke bestand.

KeePass kunt u veilig informatie die niet goed kunnen passen in een andere categorie, of dat u wilt beveiligen tegen nieuwsgierige blikken te slaan. Secure Notes is een geweldige plek om informatie die nuttig, maar niet vaak gebruikt, zoals twee-factor authenticatie herstel sleutels, identificatienummers van voertuigen, verzekering nummers, nood of tijdelijke telefoonnummers, etc. is op te slaan.

Maak een vermelding in de “Notes group” en noem het als Passport Aanvraagformulier. Add “File Number” in het aangepaste veld snaren. In het bestand gedeelte attachment, klikt u op “Bevestig” en selecteer vervolgens “Create Empty Attachment.” Er is een RTF-bestand wordt aangemaakt en wordt geassocieerd met die opmerking. Sinds Keepass ondersteunt both.TXT and.RTF bestand, kunt u bekijken / bewerken intern.

Voor TXT-bestanden, de ingebouwde editor ondersteunt standaard bewerkingen zoals knippen, kopiëren, plakken, ongedaan te maken, word-wrap, en nog veel meer. Voor RTF-bestanden, bovendien standaard opmaak commando’s zijn beschikbaar: de keuze van lettertype, de lettergrootte, vet, cursief, onderstrepen, tekst en achtergrondkleuren, en nog veel meer.

Zodra u uw wachtwoorden en andere geheime gegevens in een databank Keepass hebt, wilt u ervoor zorgen dat die gegevens gemakkelijk over al uw computers en smartphones, ongeacht waar je bent en welk apparaat je hebt.

Een heleboel handige functies zijn aanwezig in Keepass. Als je net begonnen met de aanvraag dan kan het enige tijd duren wennen aan de interface en tools beschikbaar om te krijgen. Organiseren en beheren van geheimen met Keepass is eenvoudig maar vereist een goed gevormd workflow en wat u wilt bereiken met het. Als u hulp nodig hebt of of methode die u wilt delen, laat het ons weten in de reacties hieronder.

Ik gebruik Keepass om wachtwoorden in te voeren voor mijn desktop apps. Ik zou het ook gebruiken voor het web wachtwoorden, als het niet zo moeilijk om te gebruiken! Zeker, voor de sites die werken, Keepass werkt als een charme – maar er zijn zo veel sites waar ik gewoon niet kan krijgen Keepass aan de slag. Zucht…

Ik heb gebruik gemaakt Keepass voor een lange tijd. Ik heb al mijn bank-, credit card info, software sleutels, enz. Opgeslagen in Keepass. Ik doe het niet eens over al mijn computers en telefoon wel. Ik gebruik LastPass voor websites en al het andere. Ik wist niets van de notitie segment of bestandstypes. Ik had een briefje aan mijn zoon met enkele instructies geperst in een van de inzendingen, dus ik ben blij dat ik dit zag. Dank je wel voor een gedetailleerde beschrijving.

Dank je wel Suzy. Laat het me weten als je problemen geconfronteerd

Geen probleem, het instellen van de noten, was het minder ingewikkeld dan ik dacht dat het zou zijn, dank je.

Hier is iets wat ik op een tijdschrift te lezen een paar jaar geleden en nog steeds gebruik: Om een ​​ander wachtwoord voor elk van uw accounts te hebben en nog herinneren dat je de x eerste letters van de bijbehorende naam toe te voegen aan uw password.So, laten we zeggen dat mijn belangrijkste wachtwoord is “B1st0n_B3tul @ r1 @” (afkomstig van Biston betularia, waardoor het een beetje “leet” complexer te zijn). Dat is een vrij sterk wachtwoord zelf. Nu, met behulp van de methode die ik noemde, mijn wachtwoord voor How-To Geek zou worden “B1st0n_B3tul @ r1 @ HOW”, met behulp van de eerste drie letters. Voor mijn Google-account zou het “B1st0n_B3tul @ r1 @ GOO” te zijn etc. Ik weet dat deze methode is niet ideaal, want zodra iemand uw wachtwoord kent en ziet uw “geheime” kan nog steeds al uw accounts toegang, maar het is veilig genoeg tegen bots.

De letters J en Q zijn de enige letters van het alfabet die niet is opgenomen in het Periodiek systeem.